úterý 5. dubna 2011

15. DEN

UTERY, ... skolni test ...



... k zapisu se tady chodi rok a pul pred nastupem skoly. To mela Neny pred rokem a prosla v pohode. Dnes byl prohlidka skolnim doktorkou.



... V 10 hodin jsme mely termin. Vsude ve skole cedule, ze ma byt klid a nerusit, ze je ve skole skolni lekar. Nejdrive musela Neny k nejake pani, tam malovala, musela napsat jeji jmeno, ukazovala obrazky a Nenynka musela rikat, kde je neco jineho, potom musela malovat ruzne tvary, podle predlohy. Dal sla k pani doktorce. Tam musela rict, co namalovala a vyjmenovat barvy, ktere pouzila. Dal musela rikat, co je na obrazku. Sedela jsem asi o 2 metry dal, takze jsem presne nevidela, co je na obrazku. Ale slysela jsem, jak rika, ze je tam pani, pan a dite a ze cekaji na semaforu a musi stat, protoze sviti cervena. Potom se ji pani dr. zeptala, co je tady na obrazku a Neny, ze nevi. Tak se ji ptala znovu, jestli to nikdy nevidela a ona, ze NE. Tak ji rekla, ze to je prechod pro chodce. V te chvilce jsem si pripadala jako matka, ktery ma jeji dite zavrene doma a nikdy nebyla na ulici :-)

Zazvonilo a zacala prestavka, ... v tom momente na chodbe takovy rachot, ze nebylo slyset vlastniho slova a zrovna se zacala pani dr. ptat na ruzne nesmyslne slova a Neny to mela opakovat. Napr.: "cip-cap-cipi-cap". Ne jenom, ze byl na chobe rachot vsech deti, ktere se urcite radovaly, ze maji prestavku, ale do toho si na stul k Neny sedla nejaka muska a ta ji tak rozhodila, ze se vubec nesoustredila a porad se jenom uhybala a bala se te musky, takze z toho, co mela opakovat, rekla ze sesti asi dve dobre. Pani dr. ji rekla, ze je to jenom male zviratko a nekousne ji. Docela me zarazil jeji ton a nejvic asi to, ze ta muska tam lezla porad a ona ji chtela odfouknout a foukla ji jeste vic k Neny, ktera zase poskocila na zidlicce. Takze zaverem rekla, ze do skoly jde,ze velice dobre spolupracovala, ale ze s ni mam jit k detskemu dr., ten ma prekontrovat jeji opakovani a poslat ji na nejake specialni vystreni.Pak se musela Neny sama svleknout a poskakovat na jedne a pak na druhe noze a potom se zase sama obleknout




... Potom jsme jely do skolky a ja odpoledne jela domu a Neny zustala ve skolce a sla domu s Georginou si k ni hrat. Alex ji jel v 18 hodin vyzvednout a holky se domluvily, ze pojede Georgina taky a bude u nas spat. Takze ted uz lezi spolu v posteli, doufam, ze budou spat klidne :-)

1 komentář:

  1. No..nevím...já bych se a to asi vykašlala...nejlíp jí znáš..

    OdpovědětVymazat