úterý 12. dubna 2011

21. - 22. DEN

PONDELI - UTERY, ...nehledej info na netu, aneb nemocnice v risi nemecke ...



... dnesni den byl normalni, az do vecera. Vecer jsem davala dohromady hudbu pro holky na zavody a kdyz jsem si vypalila cdecko, tak jsem chtela vyzkouset, jestli je vse v poradku. Vybehla jsem nahoru k Neny do pokojicku, jeji cd prehravac stal u schodu a tak jsem capla zastrcku a strcila ji do zasuvky a najednou BUMMMM, ... dostala jsem ranu a nejak jsem se hned nemohla odtrhnout. Nastesti se mi to ale podarilo a kdyz jsem si uvedomila, co se stalo, tak jsem citila teplo v nohach. Prodychala jsem to, co se stalo a sla dolu za Alexem, ten zrovna cetl Neny pohadku a rikala mu, co se stalo. Bylo mi divne a tak jsem se natahla. Alex vzal telefon a volal kamosovi, co dela elektrikare u nich v praci a ptal se ho, co mame delat. Ten rekl, ze by jel urcite do nemocnice, aby mi alespon natocili EKG.

Muj stav se nezlepsoval, spise naopak a tak jsem si sedla k pc, coz byla asi nejvetsi chyba, co jsem mohla udelat. Precetla jsem si jednu stranku a bylo mi cim dal hur, prepadl me strach a zacala jsem "panikarit". Nemohla jsem poradne popadnout dech a cela jsem se klepala a neslo to zastavit, bylo mi na zvraceni.

Alex zavolal zachranku, ta tady byla do 10 min. Sice mi tech 10 min prislo jako hodina, ale byla jsem opravdu rada, kdyz jsem tu doktorku videla. Priznam se, ze jsem se o sebe bala. Klepala jsem se tady tak, ze mi vubec nemohla natocit to EKG, ale byla trpeliva.Rekla, ze v kazdem pripade musim na 24 hodin do nemocnice na pozorovani a pripojena na monitor.

Zacal kolotoc telefonovani, kdo tady pocka u spici Nenynky. Svagr rekl, ze prijede.

Me odnesli do sanitky, tam jsem dostala hned kapacku a kyslik a uz se frncelo do nemocnice.


Tam jsme prijeli na centralni prijem a myslela jsem, ze me klepne. Narvano tam bylo, jako kdyby se tam rozdavalo neco zadarmo. Nastesti me vzali hned, protoze me predala dr. ze sanitky. Byla jsem umistena do "boxu" a hned pripojena na monitor a EKG. Udelali mi odbery krve. Puls v poradku, saturace taky, EKG take dobre a odbery nakonec take. Jenom ten muj krevni tlak, i na to, ze jsem byla tak rozrusena, tak jsem mela 78/39.


A jak bylo v nemocnici??? Pripadala jsem si jako za valky, nechali me celou dobu v tom prijimacim boxu, prikryta jsem byla tou papirovou dekou ze sanitky, na sobe teplakovou soupravu jeste jak jsem byla na treninku, polstar zadny(nastesti mi Alex rychle zabalil tasku a protoze me zna ze potrebuji muj maly polstarek, tak ho dal do tasky). Nikdo se me za celou dobu nezeptal, jesli chci neco napit, nebo najist. Rozlamana jsem byla cela, jak jsem "spala" na tom vysetrovacim luzku, jesli se da o spani mluvit. Alex odesel asi ve 3 hodiny rano a tak jsem si myslela, ze usnu, ale porad pipal ten monitor, protoze byl nejaky spatny kontak na saturaci a kazdou pul hodinu mi ten monitor meril tlak a nafukovala se ta manzeta, ale jak jsem mela na sobe bundu od teplakovky, tak to take pokazde nevyslo, takze monitor zase piskal, takze opravdu noc stala za to.

Byla jsem opravdu rada, kdyz me propustili a je vse v poradku.

Ted me napadlo, ze jsem vlastne ani nenapsala, proc jsem tu ranu dostala :-) Nas Rocky ochutnaval kabel, takze ted uz ma zakaz volnych vychazek a vychazky jsou jenom pod kontrolou.

Jasne, ze jsem mela cas premyslet a radsi jsem snad ani nechtela domyslet, co by se stalo, kdyby tu zastrcku vzala do ruky Nenynka. Byl to jeji cd prehravac v jejim pokojicku, ktery si vzdy sama pousti :-( Takze ted jsou prekontrolovane vsechny kabely a ktere byly ponicene, tak je Alex hned ustrihnul. Takze ted Neny musime koupit novy cd prehravac, slibil tatinek




... a tady nase dite, jeste nez slo spat, ... uz nevi, kde by lezla a cvicila, tak uz pouziva i futra :-)

3 komentáře:

  1. Katko,četla jsem se zatajeným dechem co se ti stalo.Ufff.
    A přístup personálu,no hrůza.
    Jsem ráda,že ti nic není.

    OdpovědětVymazat
  2. No to je pokus o vraždu,ne? ;-)

    Dobrý, koukám že v EU je úroveŇ špitálů asi nějak centrálně daná... my jednou skončili v řecké nemocnici- a to tedy byla síla! myslím, že M*A*S*H je proti tomu vědecké pracoviště :-))

    Tak hlavně, žes to přežila, člověče...být kardiak, mohlo být i o dost veseleji!!

    No a Neny je skvělá...já lempl fascinovaně zírám na jakýkoli pohyb ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. No fuj..katy já se lekla..hlavě že to dobře dopadlo...a o té nemocnici..no hrůza:-(((

    OdpovědětVymazat